BejelentésBELGYÓGYÁSZAT-LABOR SZEGED
Az egészség érték.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Új szolgáltatás!

Vérvétel várakozás, előjegyzés nélkül:

- háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval

- önkéntes egészségpénztári tagoknak
(OTP, MKB, K&H...)

- SZÉP kártya „Szabadidő Zseb” tagsági kártyával rendelkezőknek

- üzleti biztosítók részére (az adott biztosító költségére)

Vérvétel bármelyik fenti beutalóval 3.000 Ft (ez esetben a reagens árát és a munkadíjat nem számítjuk fel.)

Vérvétel beutaló nélkül is minden hétköznap 7:00-9:30-ig 3.000 Ft

A szűrés egészséges, vagy magukat egészségesnek gondoló személyek vizsgálatát jelenti, amelynek célja, hogy egyszerűen elvégezhető, kellemetlenséget nem okozó módszer segítségével kimutassák a rejtett, tüneteket és panaszokat még nem okozó betegségeket. Ha a szűrővizsgálat eredménye negatív, a vizsgált személy megnyugodhat. Ha az eredmény pozitív, a szűrővizsgálat időben előbbre hozza a diagnózist és a kezelés lehetőségét, így nagyobb esély van a súlyosabb következmények elkerülésére, vagy a teljes gyógyulásra, mintha a beteg a tünetek és panaszok megjelenése miatt fordult volna orvoshoz.

A tapasztalatok szerint sokan azért nem mennek el a szűrővizsgálatokra, mert attól tartanak, hogy ott „kiderül valami”. Félnek attól, hogy addigi életük megváltozik, kezelésekre kell járniuk, netán műtétet javasolnak számukra, holott ők egészen odáig teljesen egészségesnek gondolták magukat. Másokat a munkahelyük elvesztésétől való félelem vagy a munkából való kiesés, az anyagi kiszolgáltatottságtól való tartás tart vissza. Sajnos azonban attól, hogy valaki nem vesz tudomást egy esetleges tumorról, az még jelen van a szervezetében, fokozatosan növekszik, s burjánzása során egy idő után átterjed más területekre is, akár hétről-hétre csökkentve a gyógyulás esélyét. Más esetben anyagcsere betegséget, hormonális eltérést lehet még időben felfedezni, s azt kezdeti stádiumában eredményesebben lehet kezelni. Az allergiás problémáknál hasznos dolog felkutatni a kiváltó okokat, melyeket szintén szűrővizsgálatokkal lehet megtalálni. Kevesen tudják, hogy örökletes tulajdonságaink, testünk felépítése, küllemünk és szerveink aktivitása, teherbírása, immunitásunk hatékonysága összefügg vércsoportunkkal. Érdemes hát ezt is meghatározni, mert ez is segíthet a helyes étrend, az életmód optimalizálásával számos betegség megelőzésében, tüneteinek mérséklésében, a jó közérzet megtartásában, a testsúlykontrollban és a fittség megőrzésében.

A Kálvária Orvosi Rendelők és a Szépség és Egészség Házában működő Belvárosi Orvos Centrum szakorvosai az alábbi komplex szűrővizsgálatokkal kíván Önnek segíteni a betegségek korai felismerésében, panaszai hátterének tisztázásában:

Alap szűrővizsgálatok nőknek: Laboratórium (részletes….) Belgyógyászati fizikális vizsgálat EKG-vizsgálat Bőrgyógyászat fizikális vizsgálat Fül-orr-gégészeti vizsgálat (orr, orrgarat, garat, gége, fül fizikális vizsgálata, daganatszűrés)

Alap szűrővizsgálatok férfiaknak Laboratórium (részletes….) Belgyógyászati fizikális vizsgálat EKG-vizsgálat Bőrgyógyászat fizikális vizsgálat Fül-orr-gégészeti vizsgálat (orr, orrgarat, garat, gége, fül fizikális vizsgálata, daganatszűrés) Nőgyógyászati vizsgálat

Allergológiai szűrés Labor (modern módszerrel vérből kimutathatóak a belégzett vagy étkezési allergének, gluténérzékenység kivizsgálása) Fül-orr-gégészeti vizsgálat (allergiás folyamatok diagnosztizálása, terápiája) Bőrgyógyászati alapvizsgálat, étrend, életmód és terápiás tanácsadás


Kiterjesztett szűrés nőknek Alap szűrővizsgálatok + hüvelyváladék (bakteriológia, Chlamydia, HPV, candida…) Kiterjesztett labor (rizikofaktorok: Helicobacter pylori teszt, immunfehérjék, tumor markerek, hormonvizsgálatok: T3-T4…)

Kiterjesztett szűrés férfiaknak Alap szűrővizsgálatok + Kiterjesztett labor (rizikofaktorok: Helicobacter pylori teszt, immunfehérjék, tumor markerek (PSA)

Onkológiai szűrés Laboratórium: tumor markerek Bőrrák szűrés dermatocopppal

Új: D3-vitamin szint meghatározás!

A D-vitamin szerepe a szervezetünkben:


•    Csontanyagcsere szabályozás, csontok ásványosítása
• Elsődleges szerepet játszik a sejtek kontrollálatlan szaporodásának gátlásában, ugyanakkor elősegíti azok specializálódását.

Ez a két funkció együttesen már meg is magyarázza a daganatellenes hatást.
Kiemelten fontos vastagbél, emlő, petefészek, vese, hasnyálmirigy, prosztatarák ellenes hatása.


•    Szívelégtelenség kivédése
•    Érelmeszesedés gátlása
•    Autoimmun betegségek elkerülése
•    Anyagcsere betegségek kivédése (pl. cukorbetegség)
•    Infekciók elleni védelem kialakítása (pl. influenza)

A legújabb kutatások szerint az alacsony D-vitaminszint kapcsolatba hozható számos egészségügyi problémával és kialakult betegséggel. A lakosság kétharmada szenved D-vitamin hiányban.

Okai:
•    minőségében elégtelen táplálkozás
•    napfény hiány
•    a kor előrehaladtával és vesebetegekben erősen lecsökken a D-vitamin produkció.

Zsírban oldódó vitamin lévén a szervezetben raktározódik. Pótlása orvosi ajánlással történhet. Európában elsőként hazánkban vezették be a közelmúltban az ajánlott napi dózis tízszeresre emelését, vagyis 200 NE-ről (Nemzetközi Egység) 2000 NE-re.

Szűrő és preventív vizsgálatként minden korosztálynak ajánlott.
A fent említett betegségek gyanúja, fennállása esetén különösen javallt a teszt elvégzése. (Éhgyomorral szükséges érkezni, vénából vett vérmintából végezzük a vizsgálatot.)

D-vitamin teszt

Válaszoljon az alábbi kérdésekre! Ha csak EGY állítás is igaz, nagy valószínűséggel Önnek is szüksége van D-vitamin pótlásra.

• A napod nagy részét fedett helyen tölti?

• Túlsúlyos?

• Levertnek érzi magát télen?

• Önt is érinti a változókor problémája vagy már túl van rajta?

• Gyermeket vár vagy szoptat?

• Télen rendszerint elkapja az influenzát?

• Napallergiával küzd?

• Vegetáriánus?

• Cukorbeteg vagy, vagy inzulinrezisztenciában szenved?

•  A családjában előfordult már szív- és érrendszeri betegség?

Bejelentkezés szakmánként a szakorvosoknál, komplex szűrés esetén Dr. Kohán Máriánál (30/349-8362) lehetséges.

 


FIGYELEM: A SZOMBATI VIZSGÁLATOK ELŐTT KÉRJÜK, TELEFONON EGYEZTESSEN A FENTI SZÁMON!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!